Snackers in De Lier bakt weer beste friet van Westland!

Snackers in De Lier heeft ook dit jaar een hoge positie in de AD Friettest weten te behalen. De Lierse cafetaria van de broers Wouter en Roel Blansjaar scoorde net als vorig jaar een fraaie 9 als eindcijfer. Daarmee is Snackers 19de op de ‘friet-hitparade’ van het AD. De twee broers behoren nu al drie jaar achtereen tot de beste frietbakkers van het land. De prestatie van dit jaar is des te opvallender: Snackers heeft de gok genomen om een nieuw aardappelras te gaan gebruiken.

‘Snackers was al de beste van Westland en handhaaft zich op deze plaats. Erg krokant, goed van smaak. Wel erg veel kleine stukjes, maar ook die smaken best.’ Tot die conclusie komen de frietologen van het AD, die door het gehele land friet hebben getest op meer dan 150 verkooppunten. Gedurende de onderzoeksperiode is de Lierse cafetaria tweemaal door een smaakpanel bezocht. De panelleden checken niet alleen of de friet goed smaakt, maar controleren ook het gewicht en berekenen de gemiddelde prijs per portie.

 

Nieuw aardappelras

Twee jaar terug stond Snackers voor het eerst in de friettest. Toen was een 8,5 het eindoordeel van het testteam. Vorig jaar bakten Wouter en Roel Blansjaar zich naar het cijfer 9, welke goed was voor de 26ste plaats. Dit jaar scoren de broers met weer een 9 een 19de plaats de hoogste notering tot nu toe. Opvallend, want in de tussentijd is Snackers van aardappelras veranderd. “Dit was erg risicovol. Maar de aardappel die wij voorheen gebruikten, had een slechte oogst. Wij hebben drie dagen lang gebakken, geproefd en getest voordat wij Agria als nieuw ras hebben gekozen. Dit is bovendien een aardappel die biologisch wordt geteeld.” Aldus Wouter Blansjaar.

 

Cafetaria-nieuwe-stijl

Ook krijgen de frites van Snackers geen keukenzout meer, maar zeezout voor meer smaak. Met Snackers runnen de twee broers een cafetaria-nieuwe-stijl. Roel: “Wij willen blijven vernieuwen in onze cafetaria. Daarom gaan wij met nieuwe trends mee, zoals MyOrder. Daarmee kunnen klanten thuis bestellen en betalen en hun bestelling meteen in ons cafetaria afhalen.”

Roel en Wouter Blansjaar

Recent Posts

Leave a Comment

Chat openen
Hulp nodig?
Hi, hoe kan ik je helpen?